Matthias Diether

Chef de Cuisine

Lõuna-Saksamaal üles kasvanud berliinlase Matthias Dietheri kokanduskirg süttis kooli kõrvalt onu restoranis abiks käies. Seejärel asus ta oma kulinaarseid oskusi lihvima tunnustatud Saksa meisterkokkade nagu Lothar Eiermann, Harald Wohlfahrt ja Dieter Müller käe all ning peagi valiti ta Dubai lukshotellide Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La gurmeekööke juhtima. 2010.aastal naasis ta sünnilinna Berliini ning avas seal restorani First Floor, mis pälvis oma elegantse ja artistliku käekirjaga palju tunnustust.
Matthias armastab prantsuse kööki ning valmistab seda vaid talle ainuomases hõrgus, rikkalikus ja modernses võtmes - see on teinud temast Berliini restoranimaailma ühe silmapaistvama tegija. Armastus Eesti vastu sai alguse Pädaste mõisa hinnatud restorani Alexander kööki juhtides, tehes lähemalt tutvust meie rahvuslike söögitraditsioonidega.

180° by Matthias Diether elegantne menüü põhineb puhastel ja külluslikel maitsetel. See on modernne Euroopa köök, mille puhul on erilist tähelepanu pööratud detailidele ning veatule presentatsioonile.

‘Minu kreedo on anda oma meeskonnaga parim – iga päev – üllatada külalisi kulinaarse loominguga, mis inspireerib ja rõõmustab sööjat. Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Toit, mida valmistame, peab kõnelema iseenda eest. See tähendab, et tõeline staar on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu poolt loodud road on selged, maitserohked ning presenteeritud loomingulisel ja kaasaegsel moel,” kirjeldab Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid.

  

Kairi Normak

Maître D' 

Oskar Pihlik 

Sommeljee


Köök


Marco Silva
Matthias Diether
Alexey Aleksandrov
Jaanika Sillat
Janno Valge
Joana Alves
Martin Hudelist

teenindus


Marko Hade
Kairi Normak
Karolin Sild
Oskar Pihlik
Linda Kallas
Elo-Reet Olema
Viktoria Tšižova