Matthias Diether

Executive Chef 

Lõuna-Saksamaal üles kasvanud berliinlase Matthias Dietheri kokanduskirg süttis kooli kõrvalt onu restoranis abiks käies. Seejärel asus ta oma kulinaarseid oskusi lihvima tunnustatud Saksa meisterkokkade nagu Lothar Eiermann, Harald Wohlfahrt ja Dieter Müller käe all ning peagi valiti ta Dubai lukshotellide Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La gurmeekööke juhtima. 2010.aastal naasis ta sünnilinna Berliini ning avas seal restorani First Floor, mis pälvis oma elegantse ja artistliku käekirjaga palju tunnustust.
Matthias armastab prantsuse kööki ning valmistab seda vaid talle ainuomases hõrgus, rikkalikus ja modernses võtmes - see on teinud temast Berliini restoranimaailma ühe silmapaistvama tegija. Armastus Eesti vastu sai alguse Pädaste mõisa hinnatud restorani Alexander kööki juhtides, tehes lähemalt tutvust meie rahvuslike söögitraditsioonidega.

180° by Matthias Diether elegantne menüü põhineb puhastel ja külluslikel maitsetel. See on modernne Euroopa köök, mille puhul on erilist tähelepanu pööratud detailidele ning veatule presentatsioonile.

‘Minu kreedo on anda oma meeskonnaga parim – iga päev – üllatada külalisi kulinaarse loominguga, mis inspireerib ja rõõmustab sööjat. Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Toit, mida valmistame, peab kõnelema iseenda eest. See tähendab, et tõeline staar on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu poolt loodud road on selged, maitserohked ning presenteeritud loomingulisel ja kaasaegsel moel,” kirjeldab Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid.


BART DUFOUR

General manager

180° meeskonnaga on liitunud General Manager Bart Dufour, külalislahkuse veteran, kel on 25 aastat kogemust hotellinduses ja restoranimaailmas.

Barti tee külalislahkuse valdkonnas algas juba varakult tema kodumaal Belgias. Võimalus töötada mitmetes Michelini tärniga pärjatud restoranides ladus tugeva põhja edasisele karjäärile. Kirg veinimaailma ja reisimise vastu viis maailma hinnatuima luksuskruiisi Crystal Cruises pardale. Seal alustas ta sommeljeena ja juhtis peagi kogu veiniprogrammi.

Lisaks viisid reisid Ameerika Ühendriikidesse, täpsemalt Denverisse Colorados, kus ta oli Hotel Teatro ja Restaurant Kevin Taylor’i Food and Beverage Manager ning Inglismaale Southamptonisse Grand Harbour Devere hotelli.

Peale 20 aastat maailmas ringirändamist on Bart koos oma toreda perega Eestis kanda kinnitanud. Eelmine ametikoht oli Bartil Food and Beverage Manager hotellis Telegraaf ja restoranis Tchaikovsky.